☎: 077 - 711 03 00 | ✉: planning@vt-m.nl


Ontgassing van import containers

Sommige importcontainers bevatten schadelijke gassen. Om te voorkomen dat uw medewerkers blootgesteld worden aan deze gassen, is het van belang gasmetingen te verrichten en de container te ontgassen indien deze gassen worden aangetroffen.

Meten op onze terminals

Wij zijn gevestigd op de terminals van Venlo, Born en Wanssum. Onze ontgassingsdeuren zijn verzegelbaar, dus ook containers onder douaneverband kunnen door ons worden ontgast. Er kunnen ook vanuit andere locaties containers ter ontgassing naar een terminal worden overgebracht. Voordeel is dat de container van het chassis wordt gehaald, waardoor de chauffeur zijn weg kan vervolgen. De terminal kan eventueel na de ontgassing het transport naar de klant verzorgen..

Betreden na ontgassing

Het is zeer belangrijk om containers na de ontgassing zo snel mogelijk te lossen. Vooral bij uitdampende productiegassen loopt de gasconcentratie weer snel op na het sluiten van de container. Als een stukje extra service ventileren wij een ontgaste container tot het moment dat deze wordt opgehaald door de vervoerder.

Ventilatiesysteem met actief koolfilter

Geforceerde ontgassing met zuigmondsysteem

De laatste tijd worden containers steeds vaker ontgast met behulp van zuigmondjes, die tussen de deurrubbers van de container worden aangebracht. Het grootste voordeel van dit systeem ligt in het feit, dat de originele verzegeling van de container intact blijft. Dit heeft de volgende voordelen:
  • De identiteit van de goederen blijft gewaarborgd.
  • Minder kans op diefstal.
  • De goederen blijven optimaal beschermd tegen weersinvloeden.
Het kost overigens wel de nodige moeite om de zuigmondjes aan te brengen. Vooral bij nieuwe containers zijn de deurrubbers zeer stug, waardoor het moeilijk wordt om de zuigmondjes tussen de rubbers te schuiven. Per container worden 2 zuigmondjes aangebracht. Op 1 zuigmondje wordt een slang aangesloten, het andere exemplaar dient voor de aanvoer van verse lucht.

Een voorbeeld van het zuigmondsysteem

Het is dus mogelijk, dat u in de toekomst door ons ontgaste containers ontvangt, welke nog steeds zijn voorzien van het originele zegel.