☎: 077 - 711 03 00 | ✉: planning@vt-m.nl


Luchtmonsters

Door onze aanschaf van de GasMet FTIR analyzers hoeven we momenteel vrijwel geen luchtmonsters meer door externe laboratoria te laten analyseren. De FTIR techniek wordt in veel laboratoria voor de analyse van stoffen ingezet. Deze techniek voldoet uitstekend voor analyses van stoffen tot een concentratie van 0,01 ppm. We kunnen zelfs op stoffen analyseren waarop niet door geaccrediteerde laboratoria geanalyseerd kan worden indien de luchtmonsters in Tedlar Bags worden aangeleverd. Voorbeelden hiervan zijn formaldehyde, ammoniak, ethyleenoxide, koolmonoxide en waterstofcyanide.

Indien wij toch een onafhankelijke analyse nodig achten zullen we het luchtmonster uitsluitend door erkende en betrouwbare instituten laten analyseren. We onderscheiden hierbij de volgende erkende methodes:

  • De TO-15 methode: hierbij wordt een luchtmonster met behulp van een zogenaamde Tedlar bag genomen en door een geaccrediteerd laboratorium op 64 gekalibreerde stoffen geanalyseerd. Een dergelijke analyse kost dan ook minimaal € 300,00. Er zijn bedrijven die een snelle luchtmonsteranalyse aanbieden voor enkele tientjes. Dergelijke analyses zijn echter op geen enkele manier te vergelijken met de erkende TO-15 methode. Wij adviseren onze klanten dan ook om luchtmonsters alleen volgens de erkende TO-14 of TO-15 methode te laten analyseren..
  • Aldehyde luchtmonsters worden door ons genomen met behulp van een DNPH cartridge, welke wordt geanalyseerd door Dräger in Lübeck (Duitsand). De DNPH methode wordt wereldwijd als een betrouwbare methode voor de analyse van aldehydes, zoals formaldehyde, erkend. Tedlar bags zijn niet geschikt voor formaldehyde luchtmonsters.